Omlab doesn't see a scarcity of resources for construction, but an abundance. These resources need time, determination and a lot of creativity.
Bouw, bodem én biodiversiteit
If not now, then when?
Bouw, bodem én biodiversiteit
If not now, then when?
Maak (!) het verschil, dat is de missie én methode van Omlab. We onderzoeken, ontwerpen en maken met 100% respect voor natuur en toekomst. Omlab is een circulaire biobased studio, gespecialiseerd in R & D. Die afkorting staat bij Omlab voor research and development en materiaalonderzoek en ontwerp.
There’s no planet B. Da’s ons waarom, kort gezegd.
Mondiale opgaven als klimaatverandering, CO2-uitstoot, verlies aan biodiversiteit en meer vragen om slimme, regionale, milieuvriendelijke oplossingen.
Oplossingen die recht doen aan de rechten van deze planeet en alles en iedereen erop. Ze vragen om ‘om’, het anders doen dan voorheen.
Omlab verkent met eigen circulaire, biobased materiaalvindingen producten voor de bouw, bodem en biodiversiteit. Waarbij het een het ander niet uitsluit.
We maken ons zorgen. Het is laat.
Maar we zien ook dat het nooit te laat is om te kiezen. Omlab is onze keuze, onze manier om bij te dragen aan verandering, de echte prijs, de toekomst. All of the above.
Eind 2019 openden we de deuren, officieel als eenmanszaak. Sinds 2021 runnen wij – Huub en Margreet – Omlab ook op papier samen (VOF).
Onze kinderen maken deel uit van het bedrijf en onze generatiebestendige projecten (Linkedin-bericht mei 2021). Als we het aan hen kunnen verantwoorden wat we doen, doen we het. Anders niet.
Meer weten? Wij zijn Omlab
Co-founders Margreet van Uffelen en Huub Looze.
Omlab ontwikkelt materialen en prototypes voor bouw, bodem én biodiversiteit.
Waarom de bouw? Vanwege de enorme impact. We noemen 5 punten:
Terwijl er al zoveel materiaal in omloop is.
Omlab ziet een gebouwde omgeving voor zich waar de herkomst van grondstoffen ertoe doet in het belang van biodiversiteit en leefbaarheid. En waar de toepassingen toekomstbestendig en/of natuurvriendelijk zijn.
Veranderen we de bouw, dan maken we impact.
Genoemde cijfers van o.a. het Ministerie van Economische Zaken en de Jonge Klimaatbeweging.
Omlab doesn't see a scarcity of resources for construction, but an abundance. These resources need time, determination and a lot of creativity.