Waarom Omlab

Biobased design & projects. If not now, then when?

bouwsteen, 3dprint met getekend portret erachter
Bouwblok. Circulaire 3d-print, gemaakt van reststromen uit riool- en drinkwaterzuivering (DDW 2020).

Maak (!) het verschil, dat is de missie én methode van Omlab. Onderzoek, ontwerp en maak met 100% respect voor natuur en toekomst. Omlab is een biobased ontwerp- en projectstudio, gevestigd in een werkplaats die grenst aan een Natura2000-terrein. 

En waarom? There’s no planet B. Korter kunnen we het niet zeggen.

Mondiale opgaven als klimaatverandering, CO2-uitstoot, verlies aan biodiversiteit en meer vragen om slimme, regionale, milieuvriendelijke oplossingen.

Oplossingen die recht doen aan de rechten van deze planeet en alles en iedereen erop. Ze vragen om ‘om’, het anders doen dan voorheen.

Om

We willen een bijdrage leveren aan een snellere overgang naar de circulaire economie. Omdat de natuur en generaties naast en na ons nu om actie vragen.

Als biobased design- en projectstudio doen wij het anders dan voorheen. Wij zijn om. Onze tools zijn nieuwsgierigheid en improvisatie op weg naar innovatie.

Image module

Waarom

We maken ons zorgen. Maar we zijn ook optimistisch. Vanuit de overtuiging dat elke keuze ertoe doet.

We leren onze kinderen vriendschap en materie naar waarde te schatten en hun afval te scheiden. Maar de levensduur van producten is kort, de prijs van producten te laag en de wereld is één grote vuilnisbelt. Daarnaast leidt grootverbruik van grondstoffen ook nog eens tot misbruik van mensen, water, energie en de aarde. Daar kunnen we niet mee leven, letterlijk en figuurlijk.

Co-founders Margreet van Uffelen en Huub Looze.

Interieuw Pop-Up store
1e Biobased pop-up store (Bergen op Zoom)
Image module
Koningspaar bewondert biostraat
Image module
“Making is our method,
sharing the way forward”

Lees ook

© Omlab