TOFF: The Open Futureproof Foundation

TOFF biedt letterlijk én figuurlijk ruimte voor nieuwsgierig, toekomstbestendig onderzoek. TOFF initieert en participeert in projecten en beheert het TOFF-lokaal, de makers-in-residence op de culturele enclave Buitenplaats Koningsweg, Arnhem. Voor makers, onderzoekers en ruimdenkers, uit de buurt en verderop. TOFF staat voor ‘The Open Futureproof Foundation’.

Waarom TOFF?

TOFF is opgericht vanuit de nieuwsgierigheid naar de lokale verschijningsvorm van vaak ook wereldwijd voorkomende fenomenen. TOFF vraagt, zoekt en verbindt.

TOFF-aanpak: NO LESS

‘NO LESS’ is de aanpak en voorwaarde. Natuurvriendelijk, Open, Lokaal, het Experiment, Samen en Share (kennisdelen)). Voor minder doen we het niet. Ontmoeting én samenwerking met kunstenaars, ontwerpers, betrokken omwonenden, ecologen en lokale bedrijven of organisaties. TOFF werkt lokaal, maar kennis wordt landelijk of wereldwijd gehaald bij en gedeeld met andere locals.

Over TOFF

De stichting is eind 2020 opgericht. Het 1e doel is een plek die mogelijk maakt, een 1e project vanuit de makers-in-residence. TOFF beheert de locatie, die ter beschikking wordt gesteld door Omlab. Bestuursleden zijn voorzitter Inger Kammeraat en penningmeester/secretaris Els van de Kar. Margreet van Uffelen is TOFF’s directeur [bio’s bestuur & organisatie]. De stichting voldoet aan de ANBI-voorwaarden en de Cultural Code of Governance.

TOFF is eind 2020 gestart. TOFF zoekt nog een lokaal bestuurslid die inhoudelijk de kunst- of culturele kant vertegenwoordigt.

Een eigen website volgt later, samen met het 1e project.