TOFF: The Open Futureproof Foundation

TOFF biedt letterlijk én figuurlijk ruimte voor toekomstbestendig, circulair en biobased experiment. TOFF initieert en participeert in projecten en beheert de makers-in-residence in wording op de Buitenplaats Koningsweg, Arnhem. Voor makers, onderzoekers en ruimdenkers, uit de buurt en verderop. TOFF staat voor ‘the Open Futureproof Foundation’.

Waarom TOFF?

Wereldwijde opgaven als klimaatverandering, CO2-uitstoot en verlies aan biodiversiteit zijn lokaal voelbaar. Dit vraagt in onze ogen om slimme of juist onverwachte oplossingen waar de generatie na ons iets aan heeft. Geen acties van eenpitters, maar projecten in samenwerking met betrokkenen.

Aanpak NO LESS

‘No less’ is de aanpak en voorwaarde van de stichting. De letters staan voor: Natuurvriendelijk, open, lokaal, het experiment, samen en kennisdelen (share). Voor minder doen we het niet. In samenwerking met kunstenaars, ontwerpers, betrokken omwonenden, bedrijven en ecologen.
TOFF verbindt en zoekt bewust de artistieke vrijheid en/of het vragenvuur op. Interdisciplinaire samenwerking open ogen en biedt nieuwe kansen, daar zijn we van overtuigd.

Beheer door de stichting

De stichting is eind 2020 opgericht; het eerste project draait om de makers-in-residence in wording. Het doel is een plek te hebben, een ontmoetings- en maakruimte.

TOFF beheert de locatie, die ter beschikking wordt gesteld door Huub Looze en Margreet van Uffelen van Omlab. Bestuursleden zijn voorzitter Inger Kammeraat en penningmeester/secretaris Els van de Kar. Margreet van Uffelen is directeur van de stichting. De stichting voldoet aan de ANBI-voorwaarden en de Cultural Code of Governance.

Een eigen website volgt later, mogelijk samen met het eerste project.