TOFF: the Open Futureproof Foundation (i.o.)

TOFF staat voor ‘the Open Futureproof Foundation’. TOFF wil meer makers de kans geven futureproof – circulair en/of biobased – te ontwerpen, onderzoeken en maken. Maak, ontmoet, onderzoek en leer van elkaar. TOFF biedt jong en ouder talent letterlijk en figuurlijk ruimte voor circulair en biobased experiment. In, om of met Omlab.

De stichting (in oprichting) initieert, stimuleert en/of neemt deel in toekomstbestendige ontwerp-, onderzoek- en maakprojecten.

Aanpak:

De projecten hebben ‘no less’ als uitgangspunt. Natuurvriendelijk, open, lokaal en samen. Voor minder doen we het niet. In samenwerking met kunstenaars, ontwerpers, bedrijven, ecologen en betrokken omwonenden. TOFF.

De stichting komt voort uit Omlab, biobased makerslab in Arnhem. Omlab ontwikkelt zich op dit moment van een eenmanszaak naar een bedrijf dat impact maakt met hoogwaardige biobased toepassingen voor regionale reststromen. Doelgerichte ontwikkeltrajecten in samenwerking met productontwerpers, onderzoekers en producenten.

De artistieke vrijheid die dit onderzoek in onze ogen versterkt organiseren we vanuit een stichting. TOFF is het vragenvuur, de vrijdenker, de katalysator voor futureproof ontwikkelingen in en om Omlab. Verder hebben de plek en de biobased expertise. Die willen we delen.

Futureproof?

Mondiale opgaven als klimaatverandering, CO2-uitstoot, bodemdaling en schaarste van fossiele grondstoffen vragen om slimme, regionale future-, nature- en generationproof oplossingen. Zij vragen ook om vrijdenkers die nieuwe, gedurfde of onverwachte oplossingen onderzoeken en toepassen.