The Exploded View x Omlab

Omlab is designpartner van Nieuwe Helden. Met een ge-3dprint schaalmodel van een toiletgebouw (schaal 1:4) maken we deel uit van hun installatie op de Dutch Design Week2020. Daarna gaat het bouwwerk op reis, oa naar het congres Building Holland en het Symbiosis Festival in Blue City, Rotterdam.

 De biobased 3dprint is het concrete resultaat van Omlab’s onderzoek #printbaarbiobased. Omlab ontwikkelt en produceert nieuwe biobased materialen, 0-series, prototypes en series tot 100 stuks van regionale rest- en afvalstromen. Dit schaalmodel is de volgende stap op weg naar een proof of concept. We willen laten zien dat je met deze restrstromen goede producten kunt maken. Dat vergt veel tijd en onderzoek, maar jemig wat is het interessant!

Waar is The Exploded View nu?

Voor info over de biobased 3d-prints en gebruikte materialen kun je altijd terecht op:

Evenementen (meest recente bovenaan):

  • 27 en 28 november 2020: Symbiosis Festival, Blue City Rotterdam
  • Pakhuis De Zwijger
  • Building Holland, congres
  • 17-25 oktober: Dutch Design Week 2020 (DDW20), als onderdeel van de World Design Embassy

Het waarom van The Exploded View

The Exploded View van Nieuwe Helden, schaal 1:1. Dit jaar staat op de DDW20 een maquette van dit toekomstbeeld. Omlab 3dprint het rechter bouwwerk op schaal 1:4.

Nieuwe Helden wil met The Exploded View opnieuw kijken naar het ontwerpen en bouwen van een woning. Zij vroegen pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen hiermee aan de slag te gaan. ‘The Exploded View’ is een uit elkaar getrokken huis dat met circulaire methodes en biobased materialen opnieuw is opgebouwd. Dit project laat de bestaande en toekomstige mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen zien.

Mede mogelijk door

De bijdrage van Omlab aan The Exploded View is mede mogelijk gemaakt door Aquaminerals, Energie- en Grondstoffenfabriek en stichting Nieuwe Helden. Grondstoffen van Aquaminerals, EFGF, KNN Cellulose (Recell) en Ranie Chemie (DE).