The Exploded View met o.a. Omlab op Dutch Design

Omlab bestaat een jaar en er staat veel op stapel. Begin maart was dat wel anders. Vanwege Covid19 zijn alle workshops, teambuilding en werkperiodes afgezegd. Omlab kon door voor Fabrikaat en het onderzoek #printbaarbiobased. Dat is opgevallen! We zijn nu designpartner van Nieuwe Helden voor hun presentatie op de Dutch Design Week. 😉

FAQ: ja, die gaat door! [update begin oktober: helaas, DDW20 alleen online].

Sneak preview: Bouwsteen in de maak van cellulose, calciet en kaumera plus een beetje alginaat. 

Omlab ontwikkelt en produceert nieuwe biobased materialen, 0-series, prototypes en series tot 100 stuks van regionale rest- en afvalstromen. De vraag van Nieuwe Helden’s designer Pascal Leboucq om groter te printen dan we voor het experiment hadden gedaan, kwam als geroepen. De volgende stap! We gaan het toiletgebouw printen. Omlab werkt met grondstoffen uit de watercyclus, oftewel uit riool- en drinkwaterzuivering. Wat is er dan toepasselijker dan het neerzetten van het toiletgebouw?

Dit jaar 3dprinten we het toiletgebouw op schaal 1:4. Om je voor te stellen hoe groot dat is, kun je het beste gaan zitten op je wc. Kniehoogte, dat is ongeveer de schaal. Zo’n 55 tot 60 cm hoog wordt het bouwwerk op maquette-schaal.

Waarom dit project?

The Exploded View van Nieuwe Helden, schaal 1:1. Dit jaar staat op de DDW20 een maquette van dit toekomstbeeld. Omlab 3dprint het rechter bouwwerk op schaal 1:4.

Nieuwe Helden wil met The Exploded View opnieuw kijken naar het ontwerpen en bouwen van een woning. Zij hebben pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen gevraagd hiermee aan de slag te gaan. ‘The Exploded View’ is een uit elkaar getrokken huis dat met circulaire methodes en biobased materialen opnieuw is opgebouwd. Dit project laat de bestaande en toekomstige mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen zien.

Meer info

Wordt vervolgd dus. De Dutch Design Week wordt georganiseerd van 17 tot en met 25 oktober 2020 We houden je op de hoogte via Linkedin, deze website en Instagram. Deze info is eerder gepubliceerd in Omlab’s nieuwsbrief. Schrijf je in en je bent als eerste op de hoogte. van wat we doen.