Stage: Maak jij meer van Omlab’s socials?

Omlab zoekt per 1 februari 2021 een afstudeerder / stagiair(e) voor de social media van Omlab. Biobased kennisdelen is deel van onze missie. Maar welke platforms doen ertoe? Wie maakt een succesvol geheel van onze verhalen, biobased initiatieven en experimenten? Het is een stage op HBO-niveau (24-32 uur p.w.) en je werkt mee in ons bedrijf.

Wie zoeken we? Een filmende designer? Een communicator die content vormgeeft? Iemand die de circulaire economie snapt? Vertel ons je aanpak en draai volledig mee met onze biobased ontwerp- en projectstudio. Verhalen genoeg.

Omlab?

Omlab is het biobased ontwerp- en maaklab in Arnhem (Schaarsbergen, Buitenplaats Koningsweg). Ons nieuwste project is MAACQ, een samenwerking met waterschappen, leveranciers van bijzondere grondstoffen en ontwerpers.

Omlab is de eenmanszaak van Huub Looze i.s.m. Margreet van Uffelen. Samen zijn we initiatiefnemer en eigenaar van deze biobased ontwerp- en projectstudio in een eigen werkplaats. Omlab is dus een kleine organisatie, met wekelijks projectstudenten HANipo) en invliegende MAACQ-ontwerpers, partners en bedrijven. Maken is onze methode, kennisdelen de essentie. Het belang van de social media is daarom groot. Maar hoe precies? Wat werkt wel/niet? Is storytelling de manier?

Hashtag in biobased 3d-print
Hashtag in biobased 3d-print (Omlab’s onderzoek printbaarbiobased).

Omlab nu vooral op Linkedin

Omlab bestaat ruim een jaar. Linkedin is voor ons online het belangrijkste middel voor netwerken, expertise delen en nieuwe opdrachten. Gezond verstand werkt so far. We kijken wat werkt en versterken dat. Omlab’s company page is gegroeid van 60 volgers (1 maart 2020) naar >400 nu. Van Insta hebben we weinig kaas gegeten. FB raakt steeds verder op de achtergrond. En Youtube…

What to do? Zelf denken we aan:

  • Omlab-strategie socmed, per platform een vorm?
  • Biedt storytelling kansen voor Omlab?
  • Presence op Insta goed opzetten.
  • En maak korte video’s!
  • Systeem als ‘Later’ opzetten, zodat posts ingepland kunnen worden voor meerdere platforms en accounts.
  • Monitoren, bijsturen, succes van maken.
  • Webredactie of een bijdrage aan een rondleiding of evenement hoort er zeker bij. Jouw verhaal over Omlab online en offline maakt de cirkel rond.

Omlab biedt

Omlab biedt je tijdens jouw stage natuurlijk begeleiding. Je begeleider is Margreet van Uffelen, een van de co-founders. Communicatieadviseur, webregisseur en vooral redacteur. Kennis van digitale toegankelijkheid, kunst & cultuur en biobased en circulaire economie.

De werkruimte is ruim. Je kunt (met eigen laptop) terecht in ons kantoor boven de werkplaats of de werkplaats zelf (160m2). Thuiswerken is natuurlijk een optie, maar voor het verhaal moet je hier wel af en toe zijn. Werkoverleg en koffie is vaak in de werkplaats, waar het biobased onderzoek, ontwerpen en maken gebeurt.

Niet onbelangrijk: Omlab’s locatie maakt deel uit van een culturele enclave, naast de Hoge Veluwe en (!) een Natura2000-terrein. Kom vooral een paar keer langs, voor het verhaal, circualire product en de mensen. Maar je moet er een een flinke fietstocht of busrit vanuit Arnhem centrum voor overhebben. 😉 En online kan er ook veel natuurlijk.

Lees verder onder de afbeelding >>

3dprint in wording (workshop Maak ‘t met je hoofd, Beekdal Lyceum Arnhem, november 2020).

We kunnen je als startend bedrijf helaas geen vergoeding bieden. We hebben wel ideeën over wat we tegenover een succesvolle stage/(afstudeer)opdracht/onderwijsproject kunnen zetten. Je zou bijvoorbeeld een van de 1e gasten van onze maker-in-residence (in wording) kunnen zijn. Of volg de workshop Maak ‘t met je hoofd en 3dprint jezelf. Leen onze deelauto. We verzinnen samen wel iets.

Is dit jouw (afstudeer)stage?

Stuur je motivatie, je aanpak of je vraag naar Margreet van Uffelen, Omlab, margreet@omlab.nl of 06-41480244.