Omlab heeft in 2022 mooie uitdagingen voor gedreven stagiair(e)s of afstudeerders. Je kunt beginnen in februari of later.
- Ontwerpen en 3d tekenen: Parametrisch design. Tekenen met Rhino en Grasshopper ligt je zo goed, dat je Omlab hierin mee kunt nemen. We passen het toe in 3dpastaprinten. Technologie helpt het materiaal.
Omlab 3dprint met een eigen circulair mengsel met grondstoffen uit riool- en drinkwaterzuivering. Nonplanar is the next step, waar we samen met HvA Robotlab aan zijn begonnen. Industriële opschaling is wat er in 2022 staat te gebeuren. - Onderzoeken en communiceren: Life Cycle Analysis (LCA). Hoe milieuvriendelijk zijn we eigenlijk bezig?
Kun jij data visualiseren en heb je verstand van Milieu Kosten Index (MKI)? Dat zou interessant zijn voor ons degradatie-onderzoek en het onderzoek naar ons materiaal in het kader van het Rijksprogramma Emissieloos Bouwen (TNO). - Communicatie en co-design. Samen met onze belangrijkste circulaire-grondstoffenleverancier lanceren we een wedstrijd, gericht op medewerkers uit de watersector. Zie jij de communicatie en promotie van zo’n traject helemaal zitten?
- Ontwerpen en bouwen: Groene gevelplan (met nestkast?). Een internationaal bureau heeft Omlab gevraagd mee te denken over een groene gevel, van ons materiaal Itbettermatter. Liefst watervast, mechanisch sterk. Wat ons betreft het liefst natuurinclusief, met ruimte voor vogels of insekten. Tijdens je werkperiode maak je proeven, test je het materiaal met verschillende coatings en realiseer je het proof of concept. Omlab presenteert het concept in Rotterdam.
- Research by Design: Degradatie-onderzoek
Het degradatie-onderzoek van Itbettermatter, een van onze materiaalprototypes, is van start.- Kun jij dit voortzetten? Elke maand een foto nemen en data opschrijven? Analyseren? Of er een goed vervolg aan geven, in combi met de Itbettermater-projecten die we opstarten?
- Of ben jij bijvoorbeeld een visual designer, die de boel in kaart brengt, in beeld beschrijft of wat dan ook, als het verhaal maar overkomt. Brengt dit je op ideeën?
Spreekt een van deze onderwerpen jou aan, en heb je hierin je eigen specialisme/drive? Heb je al ervaring met 3d-printen en isschien al met klei-printen? Laat van je horen.






Goed om te weten
- We werken met 100% respect voor natuur en toekomst. Itbettermatter is de naam van een van de materiaalmengsels; tegelijkertijd is het ook de opdracht.
- Je werkt in / vanuit een werkplaats met digitale én ambachtelijke technieken. Omlab maakt (!) het verschil.
- Je werkt zelfstandig en hebt daar lol in. Kom je ergens niet uit, dan trek je zelf aan de bel.
- De vindingen en projecten van Omlab zijn vernieuwend. Jij brengt je eigen expertise en creatieve ideeën mee.
- Je inspireert, je communiceert over wat je doet en van plan bent, werkt volgens planning of bent bereid dat te leren.
- De werksfeer is informeel, we lunchen samen en je maakt een wezenlijk onderdeel uit van onze kleine organisatie.
- Kijk ook even naar de routebeschrijving. Je kunt deels thuiswerken, maar we zien je graag regelmatig op de Omlab-locatie. Kom je van ver, dan kunnen we een overnachtingsplek regelen boven de werkplaats (zelfstandige woonruimte). Het is een voorbeeld om te laten zien dat we graag meedenken.
Enthousiast? Stuur je motivatie vóór 24 januari 2022 naar margreet@omlab.nl. Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Margreet van Uffelen, 06-4148244.
Foto’s: Omlab, Beeldbank Ministerie Infrastructuur & Waterstaat.
Lees ook

Omlab makes environmentally, circular compounds for 3dprinting, construction and nature development out of (sewage) water waste.