Omlab heeft in 2023 een paar mooie uitdagingen voor gedreven stagiair(e)s of afstudeerders. Geef je eigen stage vorm binnen onze projecten en onderzoeken.
Omlab is een studio voor circulair biobased design en advies. We verkennen de rol van biologisch afbreekbare grondstoffen en toepassingen in de gebouwde omgevingen en adviseren hierover. Proof of concepts zijn diverse materiaalprototypes en faunamodules. Over het algemeen werken we samen met bouw en infra.
Hieronder noemen we verschillende opties voor stages of afstuderen. Interessant voor studierichtingen HBO en MBO.
Waar werken we aan?
Research by design
Een van de proof of concepts is de biologisch afbreekbare taludtegel en diverse faunamodules. Via research by design onderzoeken we o.a.: Natuurvriendelijke infra-toepassing, parametrisch design, #3dcircularprinting maar ook andere productietechnieken, degradatie-onderzoek en wortelgroei met rhizotrons. Dit doet Omlab in nauwe samenwerking met bouwbedrijven en -producenten en opdrachtgevers. Met WFBR (WUR) werken we nu aan een watervaster materiaalprototype voor ’t vervolg in najaar 2023.
Ook het onderzoeksproject rond de Maacq Oase (Omlab x Fillip Studios) loopt nog anderhalf jaar.
Elk ontwerponderzoek met fysieke demo(s) op locatie heeft meerdere kanten. Onderzoek, toepassing, beeldtaal, projectcommunicatie of business. Het kan interessant zijn voor een student industrieel (product) ontwerp, ecologie, geologie, kunstacademie, communicatie of bedrijfskunde. Voor de makers / ontwerpers: Het gaat ons vooral om een gedreven student, die als het even kan met een aantal machines om kan gaan. Schetsen, prototype maken / 3D-printen en dan weer verder werken is onze manier van ontwerpen, onderzoeken en maken.
Waar wil jij aan werken?
Werktuigbouwkundige innovatie
Voor een student werktuigbouwkunde, mechatronica of procestechnologie: Doorontwikkeling van de 3D-printer met een draaibare nozzle en implementatie van andere geavanceerde oplossingen.
We bouwen bij Omlab graag met hout. Heb je ervaring met zagen of ben je meubelmaker met technische know-how, reageer.
Contact
Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Margreet van Uffelen, 06-41480244 / margreet [@] omlab nl.
Of mail gelijk: Vertel wie je bent, wat je aanspreekt of wilt doen.
FYI: Omlab ligt op een half uur fietsen van Arnhem CS (route). Elk half uur rijdt er een bus.
Benieuwd!
Foto’s: Beeldbank Ministerie Infrastructuur & Waterstaat, Fillip Studios (foto Oase) en Omlab.
Lees ook
Tijdelijke nesten voor boerenzwaluw onder circulaire bruggen in Amsterdam.