Schoolproject op De Blijberg in teken van techniek

Stel: Je geeft workshops 3d printing & techniek op basisscholen. En je eigen kinderen gaan naar De Blijberg in Rotterdam. Dan stel je daar de vraag wat de school doet met techniek.

Na een inspirerend gesprek met directeur Barbera Everaars zijn op De Blijberg de eerste stappen gezet. Het schoolproject in maart krijgt als thema Techniek. Ook tijdens het keuze-uur zal Technieklab in actie komen. Als een van de ouders verzorgt Technieklab dan lesuren.

Leerlingen kunnen zich inschrijven voor een les. Vorig jaar konden zij kiezen uit bijvoorbeeld diabolo├źn leren, koken, Japans schrijven of tuinieren. Dit jaar voor timmeren, 3d printing en proefjes?

Het wordt een leuk jaar. Vanuit Technieklab blijf ik als partner meedenken met de basisschool.

Techniekmenu

En we zijn heel benieuwd naar de uitkomst van het Techniekmenu. Dit is een samenwerking tussen Natuurhistorisch Museum Rotterdam, het Museon in Den Haag, Science Centre Delft en Museum Boerhaave uit Leiden. Zij hebben een gezamenlijk aanbod voor het primair onderwijs ter versterking van techniekeducatie: het Techniekmenu.

In de aanloop naar een volledig programma gaat in het schooljaar 2013-2014 een pilot van start. Hier nemen 8 scholen, twee uit iedere stad, met zo’n 400 leerlingen aan deel.