Huishoutkast

serie: huishout
productie: maart 2020

Huishoutkast is een kast met een driedubbele functie. 1 kast voor alles.

De spiegel boven de wastafel, da’s 1. Functie 2, dat zijn de schuifkasten waarin elektrische tandenborstels kunnen staan. Alles verdwijnt uit beeld. Ontstaan vanwege het dubbele gebruik van de toilet- en doucheruimte. Want zowel makers als gasten van de maker-in-residence (in wording) en ‘t Lokaal maken er allemaal gebruik van

De wens om plankjes en kunststof rekjes in de douche te vermijden, leidde tot functie nr 3. Op de kop van de kast zijn 2 plankjes waar je – vanuit de douche – gemakkelijk je shampoo kunt grijpen.

Gemaakt van

Omlab maakt producten van lokaal of zo regionaal mogelijk hout. Soms betekent dat: uit eigen huis of dat van de buren. Het kan ook hout zijn wat op voorraad ligt.

Afgewerkt met de meest milieuvriendelijke, duurzame lak of olie die wij op dat moment kennen. In dit geval kozen we voor Royl van Rigo, prachtige lijnolie. Het moet een week drogen, maar dan is het ijzersterk en waterafstotend.

Serie Huishout

De serie Huishout begon eind 2019 met hout uit eigen pand, een voormalig lesgebouw van defensie. Een lange bank voor buiten was de start. Die huishoutbank is gemaakt van plafondbalken uit de jaren ’60. Het huishout werd voorraad in de werkplaats van Omlab, biobased makerslab. De serie is circulair, biobased en/of milieuvriendelijker, dat is het idee. Want we hebben ook een idee voor een glasservies, waardoor je veel minder afwas hebt na een feestje.

Heb je zelf een setje vloer- of plafondbalken liggen? Haal ze door de vandiktebank bij Omlab en maak er iets moois van!