Carmen van den Elsen

Knows her way around een lintzaag of 3D-printer. Maakt haar handen graag vies terwijl ze mooie dingen fabriceert. Begeleidt met veel plezier andere makers. Legt eindeloos geduldig uit. Bakte rivierklei als onderzoek tijdens haar studie.

Zo pro-actief als wat. Carmen helpt bij Omlab vaak met het geven van een workshop of bedrijfsuitje. Ze neemt de tijd voor iedereen en is zo helder als glas. Tussen de bedrijven door regelt ze de inschrijving op de nieuwsbrief en ruimt ze ook nog even het glaswerk op. Een feestje om haar vaak in Omlab te zien.

Carmen is (anno 2019) nog niet zo lang afgestudeerd aan de opleiding Ruimtelijk / Grafisch ontwerp van het AKV St. Joost in Breda. Volgt een deeltijd opleiding voor Docent beeldende kunst en vormgeving op het Fontys in Tilburg. 

“Met de handen in het materiaal ontwerp ik het beste. Ik moet vieze handen hebben”.

Zij vertelt met materialen een verhaal. Zoals dat verhaal met rivierklei, over haar geboortegrond Wijchen en de plek waar ze toen was (Gent). Gespecialiseerd in glas en keramiek. Ook heeft ze veel gewerkt aan biopolymeren, tijdens en na haar stage bij het Biopolymeer Applicatie Centrum (BAC) in Breda.

Website Carmen van den Elsen