Workshop biobased tinkering

Maken, prutsen, klooien, dromen met biobased materialen én de 3D-scanner en -printer, dat moet iets moois opleveren. Huub Looze bedacht de workshop Biobased Tinkering en maakte de installatie. Je leert biobased materialen kennen, je scant je werk met een 3D-scanner en je leert en passant iets over hergebruik.

Biobased tinkeren kon je voor het eerst in het Living Lab van de Provincie Brabant tijdens de Dutch Design Week in 2017. Sindsdien is de set vaak verhuurd aan festivals, scholen en een gemeente.

De set biobased tinkering bestaat uit Omlab-tafels boordevol kratten met biobased materiaal, profesionele snij-machines, een kleine studio, een 3D-scanner en een computer met 3D-programma. Je maakt iets van biobased materiaal, scant dit in met de handscanner en bewerkt het op de computer. De materialen kunnen vervolgens hergebruikt worden door de volgende maker.

biobased tinkering
Rechts knutselen, links de scanstudio.

Biobased tinkering is te huur

De set ‘biobased tinkering’ is te huur. Omlab geeft de workshop graag op locatie. In de buitenlucht of in een gebouw van een school of bedrijf. Op deze pagina komen binnenkort prijzen, plattegrond en opties te staan. Kun je niet wachten? Bel / mail voor overleg met Huub Looze of Margreet van Uffelen (contactpagina).

biobased tinkering 6

Tinkering, een mooi, Engels woord voor maken, knutselen, klooien. Alles in één. Bij Omlab doe je dat met milieuvriendelijke materialen en de 3d-scanner.

DSC00074

Foto’s: Met dank aan Kim Engbers.