1e Makercosmos Tuesday voor leerkrachten maakonderwijs bij Omlab

Maak jij je sterk voor maakonderwijs op jouw school? Sta je als ervaren maker voor de klas of weet je niet waar/hoe te beginnen? Bezoek de Makercosmos Tuesday, elke 2e dinsdag van de maand. De allereerste maak-dinsdag is op 12 november 2019 bij Omlab! Maak het maken in de klas milieuvriendelijk.

Makercosmos Tuesday?

Maak zelf en krijg het in de vingers. Onderzoek en neem kennis mee naar je klas. Ontwerp en leer. Wat geldt voor leerlingen, werkt net zo goed voor leerkrachten en docenten. Start een 3D-print, zaag een sieraad of toren. Experimenteer, faal en probeer opnieuw. Codeer met stoeptegels of nieuwe elektronica.

Bezoek met collega’s inspirerende maakplekken in de regio. Maak – letterlijk – kennis met innovatieve en ambachtelijke maaktechnieken. Dit is een initiatief van Makercosmos, platform voor toekomstmakers! Makercosmos wil makers en docenten uit Gelderland inspireren en met elkaar verbinden. Doel is het maakonderwijs in de regio Gelderland te versterken.

Makercosmos is een initiatief van Klooilab (Rozet), Fabricavii maker education en Fillip Studios.

Makercosmos Tuesday bij Omlab

Maak het maken in de klas vooral op een milieuvriendelijke manier mogelijk. De allereerste Makercosmos Tuesday heeft een duurzame insteek. Je bent welkom bij ons in Omlab, biobased makerslab op de Buitenplaats Koningsweg, Arnhem.

Omlab is een innovatieve werkplaats voor professionals uit kunst en vormgeving, onderwijs en bedrijfsleven. Je maakt (of leert er maken) met 100% respect voor de natuur. Een populaire workshop van Omlab is ‘maak zelf bioplastic van aardappelschillen’. Voor een middelbare school ontwikkelde Omlab onlangs de workshop ‘Maak het met je hoofd’. Met beide workshops kun je aan de slag.

Makercosmos Tuesday bij Omlab: wat levert je dat op?

Maken, da’s bij Omlab altijd met materiaal van natuurlijke oorsprong. Doe je mee aan de Makercosmos Tuesday? Dat levert je op:

 • Je maakt zelf en krijgt het in de vingers.
 • Je onderzoekt en neemt kennis en inspiratie mee naar je klas.
 • Je weet hoe je eenvoudig bioplastic kunt maken van aardappel(resten).
 • Je kent een paar alternatieve, natuurvriendelijke materialen als biofoam, bioplastic en lokale houtsoorten.
 • Je krijgt de lesbrief.
 • Je ontmoet collega’s die zich sterk maken voor maakonderwijs.
Omlab is een innovatieve werkplaats voor professionals uit kunst en vormgeving, onderwijs en bedrijfsleven.

Lesbrief voor Makercosmos-deelnemers

De voorloper van Omlab is ‘technieklab’, een traject voor leerkrachten die starten met techniek- en maakonderwijs. Huub Looze, Omlab-initiatiefnemer, zorgt dan ook voor een lesbrief voor de Makercosmos-deelnemers. Die kun je hier vinden vanaf woensdag 13 november 2019.

Kom maken!

 • Deelname is gratis.
 • Inloop: 15.00 uur
 • Programma: 15.30 tot 17.00 uur
 • Locatie: Omlab, Radarpad 42, 6816 TP Arnhem (route & contact)
 • Word een maker. Geef je nu op via dit aanmeldformulier van Makercosmos.

Uitnodiging doorsturen?

Ken je een (beginnend) leerkracht maakonderwijs die hierbij moet zijn? Stuur de uitnodiging van Makercosmos Tuesday door!